Frequently Asked Questions

Hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen aan ons. Heb je een vraag, en staat deze er niet tussen? Stuur ons gerust een mailtje via het formulier hiernaast en wij zullen z.s.m. een antwoord geven.

Wat zijn de verzendkosten van Foutekleding.com?

Bij foutekleding.com verzenden wij al jouw foute kleding al vanaf €3.75 per pakje. Bestel je boven de €100 dan sturen wij jouw bestelling gratis naar je toe.

Op welke manieren kan ik betalen?

Om voor jou het betalen zo makkelijk mogelijk te maken hebben bieden wij vrijwel elke manier van betalen aan. Zo kan je bij ons betalen met: Ideal, Afterpay, Paypal, Creditcard, Bancontact, Sofort en als de voorkeur er naar uit gaat kan er ook betaald worden door middel van een vooraf overgemaakte betaling.

Hoe lang duurt de verzending bij foutekleding.com?

Wij richten er op om alle bestellingen binnen 24 uur te verzenden. Let wel op dat wij voor de verzending afhankelijk zijn van PostNL.

Het kan dus zo zijn dat jouw foute kleding in hun drukke periode een dagje vertraging heeft. Mocht je dus rond de kerst een leuke, foute kersttrui willen bestellen dan raden wij aan om dit bijtijds te doen.

Mocht je vragen over onze levertijd hebben van een bepaald product, vul dan gerust het contact formulier in op onze contact pagina.

Maken jullie ook gepersonaliseerde producten?

Heb jij een leuke afbeelding die je heel graag op een t-shirt gedrukt wilt hebben, of ben je op zoek naar gepersonaliseerde foute shirts voor jouw team uitje of vriendengroep, of ben je misschien op zoek naar een bulk order foute kersttruien om weg te geven als relatie geschenk? Natuurlijk is dit allemaal geen probleem bij Foutekleding.com!

Vul dan gerust het contact formulier op onze contactpagina in zodat wij samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Ik wil mijn bestelling retourneren. Wat nu?

Het kan natuurlijk altijd zijn dat je bestelde foute kleding niet past, of dat je het model simpelweg minder leuk vindt bij ontvangst dan toen je de afbeelding zag bij ons op de website.

Bij Foutekleding.com kan je altijd binnen 14 dagen je bestelling retour sturen zo lang je bestelling aan de retourvoorwaarden voldoet. Om jouw retour zo snel mogelijk te kunnen verwerken willen we wel vragen of je het retourformulier bij de retour kunt voegen.

De retourvoorwaarden en het retourformulier kan je vinden op onze ‘retourpagina’ 

Do I receive an invoice for my order?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean id convallis tellus. Nulla aliquam in mi et convallis. Pellentesque rutrum feugiat ante ut imperdiet. Vivamus et dolor nec nisl consectetur vulputate id non ante.

Ik heb mijn onder nog niet ontvangen. Wat nu?

Stel je voor; je hebt een order geplaatst, een track and trace code ontvangen en de track and trace code geeft aan dat de bestelling bij je bezorgd is.

Helaas ligt er helemaal niets op je deurmat… Geen paniek! Bij foutekleding.com verzenden wij veel van onze foute kleding als brievenbus pakketje. Bij postNL worden brievenbus pakjes automatisch op ‘bezorgd’ gezet 48uur na afgave van het pakket aan het postNL punt, ook als dit pakket er soms helemaal niet is.

Daarom willen wij je graag vragen om nog even 24uur geduld te hebben. Het kan goed zijn dat je pakje een dag later is ondanks de bezorgstatus. Mocht het zo zijn dat je pakketje er de volgende dag nog niet is, neem dan gerust contact via het contactformulier op de contactpagina en wij gaan het voor je uitzoeken zo dat jij zo snel mogelijk je foute kleding alsnog aan kan trekken!

Neem contact met ons op